I tried to solve this without any formula but so can anyone solve this simply without any complex steps or without using complex formulas…?

Is the answer F?

I think this is a question related to half-life, so you don’t need any formula to solve.

248 → 124 → 62 → 31

It happened 3 times in 48 hours: 48/3=16h

First of all the sample is actually 224 counts per minute because 24 counts were already there before the sample placed there.

And the correct answer is D.

Oh I didn’t think that. I’m sorry.

248-24=224

31-24=7

224->112->56->28->14->7

5 times in 48 hours, so 48/5 = 9.6h

1 Like

Thanks😊 …I also did not reduced the 24 counts. In the end that’s why i was getting it wrong😶🌫️.